Cursus Portretfotografie

Datum/Tijd
Date(s) - 09/03/2016
19:00 - 22:00

Locatie
Thomas a Kempis College

Categorie


Cursus PortretfotografieEen cursus helemaal gewijd aan het maken van portretten!

Een van de meest gewaardeerde onderwerpen van de fotografie! Maar hoe maak je een goede portretfoto en hoe verbeter je portretfoto’s op de computer?
We kijken naar onderwerp, pose, blik, houding, maar ook naar omgeving, belichting en de boodschap die we willen overbrengen. Vervolgens kijken we hoe we op de computer het maximale uit een portretfoto kunnen halen: contrast- en kleurcorrecties, uitsnede, retoucheren van oneffenheden, omzetten naar zwart-wit, goed verscherpen en nog veel meer. En natuurlijk kijken we ook hoe bekende portretfotografen te werk gaan. Je krijgt huiswerkopdrachten en je gaat ook tijdens de les fotograferen.

We werken met Photoshop en er is uitleg voor zowel PC- als Mac-gebruikers.
Om deze cursus te kunnen volgen heb je een digitale camera nodig (liefst spiegelreflex) waarmee je al enige ervaring hebt opgedaan. Je weet hoe je foto’s op de computer kunt zetten e.d. en je hebt al met beeldbewerkingssoftware gewerkt.

De cursus heeft vier lessen: twee lessen fotograferen en twee lessen fotobewerken (hiervoor zijn pc’s aanwezig voor iedere deelnemer).
Telkens op Woensdag van 19:00 tot 22:00 uur, Start 9 maart

Inschrijven: Via Volksuniversiteit Arnhem,  klik hier